Полірування кузова від дрібних подряпин

07 Серпня 2022

Наявність подряпин на кузові улюбленого автомобіля – це привід для розладу будь-якого водія. Головні проблеми, поява яких провокують дрібні подряпини та відколи на лакофарбовому покритті (ЛКП) кузова – це:

  1. втрата автомобілем привабливого зовнішнього вигляду;
  2. ймовірність появи незабаром корозії та більш «важких» ушкоджень ЛКП.

Кожен досвідчений автомобіліст добре знає, що якщо вчасно не відновити цілісність поверхневого шару на кузові автомобіля, то процедура видалення подряпин без фарбування стане просто позбавленою сенсу і машину неминуче доведеться піддавати частковому або повному перефарбовування.

Щоб розуміти всю серйозність наявності поверхневих кузовних дефектів та необхідність своєчасного усунення дрібних подряпин з поверхні ЛКП, розглянемо причини появи на кузові подібних пошкоджень, а також структуру самого ЛКП.

Отже, причини появи дрібних подряпин на ЛКП:

  • гілки дерев та чагарників;
  • висока трава;
  • відлітають при русі на високій швидкості каміння, дрібний гравій та пісок;
  • механічна дія від мийок;
  • згубний вплив щіток для очищення снігу;
  • недостатні навички керування машиною водія та ін.

 

Структура стандартного ЛКП представлена ​​такими шарами, починаючи з поверхні металевого листа:

  • фосфатний шар;
  • шар грунтовки;
  • базова емаль;
  • лак;
  • Фінішний шар поліролі.

За умови наявності незначних пошкоджень, коли глибина подряпин доходить лише до фосфатного шару або ґрунтовки, вирішити подібну проблему можливо, використовуючи для цієї мети спеціалізований автомобільний поліроль. У цьому випадку достатньо зробити полірування автомобіля відповідними пастами або рідинами з ефектом, що відновлює.

Якщо ж Вам пощастило «зловити» серйозніші пошкодження, коли глибина подряпин досягла сталевого листа, то для відновлення структури ЛКП буде потрібно цілий комплекс заходів, і в такому випадку традиційні склади, що полірують, будуть марні. Якщо ж Ви спробували простого підфарбовування пошкодженого фрагмента поверхні кузова, то корозія все одно буде розвиватися, внаслідок чого площа ураження кузовних елементів все більше розростатиметься. Тому перед використанням будь-якого «чарівного» засобу обов’язково слід уточнити у спеціалістів характер ушкоджень.

Покази для полірування авто

Незалежно від причин появи дрібних подряпин та сколів, відновне полірування кузова автомобіля рекомендоване в наступних ситуаціях:

Купівля нового автомобіля. Якщо ви придбали нову машину, то не слід повністю покладатися на заводське ЛКП, краще з профілактичною метою періодично проводити полірування автомобіля. Крім цього, захисне полірування кузова значно скоротити обсяг бруду, що налипає на машину.
Експлуатація автомобіля. ЛКП вживаного автомобіля, як ніколи, потребує ретельної обробки. Однак, на відміну від нової машини, вживане авто необхідно покривати не лише відновлювальними засобами, але й обов’язково періодично піддавати процедурі захисного полірування.
Коли колір ЛКП почав змінюватися нерівномірно. Якщо на ЛКП почали з’являтися плями, а колірний тон кузова втратив рівномірність – це означає, що при фарбуванні авто спочатку використовували фарбу незадовільної якості. Безумовно, від розлучень і потертостей також потрібно позбавлятися своєчасно за допомогою полірування кузова.
Зник блиск. Автомобілі з поважним віком, а також машини, що пройшли через кустарне фарбування, досить часто втрачають свій блиск. У цьому випадку полірування автомобіля універсальними засобами усуне помутніння фарби і поверне автомобіль «свіжий» вигляд.

Способи полірування автомобіля

Полірування автомобіля є одним з найдоступніших і найефективніших способів видалення подряпин на кузові автомобіля без фарбування з метою відновлення необхідних оптичних характеристик ЛКП. Залежно від глибини та площі пошкодження ЛКП полірувати подряпини можна за допомогою спеціального полірувального обладнання та різноманітних витратних матеріалів – поліролей.

Слід розуміти, що видалення подряпин за допомогою полірування кузова з використанням полірувального обладнання це вже зовсім інший рівень робіт. Без наявності спеціальних знань та навичок у такому разі не обійтися. Часто буває, коли недосвідчений полірувальник перетримує машинку на одному місці ЛКП, в результаті замість очікуваного поліпшення, навпаки, стан ЛКП погіршується, що потребує більш серйозних доробок порівняно більшої вартості.

Залежно від способу впливу на ЛКП полірування кузова автомобіля буває антиголограмним та абразивним:

антиголограмне полірування надає машині блиск і блиск, при цьому усуваються дрібні подряпини на кузові автомобіля;
Абразивне полірування проводиться за допомогою полірувальних паст і забезпечує можливість видалення не тільки подряпин, а й сколів, потертостей та інших не дуже серйозних пошкоджень ЛКП, що піддаються видаленню без фарбування автомобіля.

Зауважимо, другий спосіб полірування за своєю сутністю є досить трудомістким і вимагатиме від виконавця певної вправності та майстерності.

03 Вересня 2022

Полірування та відновлення фар

Фари автомобіля, поряд з переднім бампером і лобовим склом, є найуразливішим місцем для піску, гравію, ...
01 Вересня 2022

Відновлення фар

За довгий час експлуатації приходить у непридатність покриття на відбивачах, каламутніє і вигоряє скло зсередини, ...
29 Серпня 2022

Захисне полірування кузова авто

Чи потрібне полірування лкп новому автомобілю? Справді, ну хто замислюється про цю послугу одразу після ...
27 Серпня 2022

Відновлювальне полірування авто в Києві

Автомобілі, що вже відслужили господарям n-е кількість часу, вимагають особливої ​​уваги та догляду. Процес збільшення ...
25 Серпня 2022

Полірування кузова автомобіля в нашому детейлінг-центрі

Полірування кузова автомобіля в нашому детейлінг-центрі це: Завжди хочеться бачити автомобіль у стані "як з ...
23 Серпня 2022

Детейлінг переваги перед звичайним чищенням

Загальновідомо, що порядок та чистота всередині салону – це умова, яка поряд з іншими факторами ...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *